ᐅ BÄST I TEST: Bästa gödsel för din gräsmattaför din gräsmatte (2021) Vilken gödsel ska jag ha till min gräsmatta?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att få en grön och tät gräsmatta fri från mossa kan kännas som något ouppnåeligt och svårt. Men det behöver inte vara svårt eller krångligt, hemligheten heter gräsgödsel. Gödsel främjar tillväxten av olika grässorter så att de blir starkare och mer utbredda vilket får mossan att dra sig tillbaka. Gräsmattan bör gödslas regelbundet för att förses med tillräcklig näring så att den klarar de påfrestningar som den utsätts för.

UTVALDA PRODUKTER

Granngårdens grön effekt +

Ett populärt och prisvärt alternativ!

Substral Gräsmattegödsel

Bra alternativ till gräsmattegödsel!

GRÄSGÖDSEL ALGOMIN 8KG

Ett riktigt bra allround-gödsel

Gör snabbt din gräsmatta mörkgrön!

Bäst i test: Gräsgödsel Granngården Grön Effekt+

Bästa trädgårdsgödslet

Bästa priset hittar du hos…

Denna gödsel är långtidsverkande och särskilt sammansatt för grönytor med stor påfrestning. Grön Effekt+ lämpar sig till exempel för offentliga parker och golfbanor men fungerar även för villaträdgården. I och med att den är långtidsverkande behöver gräsmattan inte gödslas lika ofta.

Populär: Substral Gräsmattegödsel

Bästa trädgårdsgödslet

Bästa priset hittar du hos…

Substral Gräsmattegödsel är en långtidsverkande gödsel som kan användas till både vårgödslingen och höstgödslingen. Kornen är av bra kvalitet och har en mindre storlek vilket passar bra att använda i en gödselspridare. Gödseln levereras i en förpackning om 5 kilo vilket täcker runt 250 kvadratmeter.

PREMIUM: GRÄSGÖDSEL ALGOMIN 8KG

bästa gräsmattegödsel

Bästa priset hittar du hos…

Gräsgödsel från Algomin har en perfekt kombination av algkalk, kväve och kalium som verkar långsamt och på sikt. Den bekämpar mossan och får istället gräset att frodas så att gräsmattan blir perfekt grön och fyllig. Gödseln är även sammansatt för att minimera risken att gräset får brännskador av solen. Gräset blir även tåligare och kan stå emot kyla, dålig jord och brist på näring och vatten under en längre tid. Denna gödsel fungerar även till andra grönskande växter i din trädgård. Används till gödsling både på våren och under sommaren.

BUDGETVINNARE: JÄRNSULFAT FERROGENT

Bästa trädgårdsgödslet

Bästa priset hittar du hos…

Detta järntillskott kan användas såväl till gräsmattan som till andra grönskande odlingar. Järnet har en stärkande effekt på gräset som blir mer tåligt mot yttre slitage men även mot sjukdomar. Vid gödsling med järnsulfat antar gräset en mörkare grön nyans och gräsarter som har tunnare och finare strån främjas särskilt i tillväxten. Produkten är vattenlöslig och sprids enklast med hjälp av en vattenkanna.

UTMANARE:Universalgödsel Granngården

Bästa trädgårdsgödslet

Bästa priset hittar du hos…

Satisfyer har döpt sin finger vibrator efter dess utseende då det ser ut som att vibratorn bär två vingar och är redo att bära dig till nya höjder av njutning. Fingervibratorns utformning gör att både män och kvinnor kan använda den för att stimulera erogena zoner som klitoris och penisskaftet. High Fly är utrustad med två motorer och den är tillverkad i silikon och plast vilket gör att den fungerar lika bra att använda i duschen som i sovrummet.

Frågor och svar

Vad är gödsel?

Det finns massor av olika typer av gödsel för gräsmattorna. De kan vara baserade på olika saker, innehållet varierar och likaså hur gödseln ska användas. Gemensamt är i alla fall att gödsel är en produkt rik på välbehövlig näring för gräsmattan så att den frodas och blir grön och slitstark.

När ska man gödsla sin gräsmatta?

Gräsmattan bör gödslas mellan 2-3 gånger per år för att tillgodogöra sig näringen som tillsätts och kunna växa och frodas. Den första gödslingen bör ske på vårkanten när all is och snö har smält bort och det har börjat torka upp. Gödseln på våren bör innehålla mycket kväve för att orka återhämta sig efter vintern. Nästa stora gödsling är på hösten för att förse gräsmattan med näring så att den överlever vintern, detta görs med en gödsel som innehåller mindre kväve och mer fosfor och kalium. Däremellan kan man gödsla ytterligare en gång tidigt på sommaren, gärna på försommaren.

Hur gödslar man?

Det viktigaste när man gödslar är att det blir rätt mängd gödsel och att det blir en jämn spridning. Gödsla gärna i samband med regn så att gräsmattan är blöt, annars vattna gräsmattan efter gödslingen har spridits ut. Sprid gödseln för hand eller använd en spridarvagn för att lättare få ett jämnt resultat.